5 Хитри Начина да си Запазиш Кожата Млада до Дълбока Старост


Почти всички мои приятелки са обсебени със отговора на въпроса: Как да запазим кожата си млада?

И това е така понеже всяка една от нас иска да изглежда и да се чувства млада и желана и това ни мотивира да вървим напред и да търсим решения на всякакви проблеми в живота включително като този.

Във тази статия ще ти покажа точните подмладяващи за кожата методи, които лично аз и моите приятелки използваме за да запазим кожата си млада и да изглеждаме и да се чувстваме чудесно без значение на колко години сме. 

Какво Ускорява Състаряването на Кожата?

Стареенето на кожата се ускорява не само от това какви козметични продукти използваш или не използваш, и от количеството внимание, което и отделяш, но и от твоят начин на живот и определени фактори на околната среда.

Но за щастие всичко това са неща, които ти можеш да контролираш.

Така че, разумният подход за да запазиш кожата си по-млада не е само да се грижиш за кожата ти със подходящите кремове и продукти против стареене (Които ще ти покажа по-долу) но и да приемеш един балансиран подход към живота ти.

В тази статия съм ти приготвила няколко лесни за следване подмладяващи за кожата съвети, които ако ги спазваш, ще запазят кожата ти по-млада и ще те направят да изглеждаш и да се чувстваш чудесно.

5 Начина Да Запазиш Кожата Си Млада

Начин N1 – Почистване и Хидратиране

Винаги помни двете най-важни стъпки за грижа на кожата – Почистване и хидратиране.

Независимо дали започваш деня си на сутринта или си лягаш вечерта, винаги следвай една правилна рутина на почистване и хидратиране.

Почисти си старателно кожата в началото на деня и я намажи със един добър тонер и хидратиращ крем, преди да нанесеш какъвто и да е грим.

Не забравяй да премахнеш грима, мазнотата и нечистотиите, натрупани по кожата на лицето и да я хидратиращ през нощта.Ето защо това е толкова важно за да запазиш кожата си млада:

Почиствайки грима си всяка вечер, ти изчистваш всякакви бактерии и замърсявания, свободни радикали и мазнотии, което се събират върху кожата ти през целият ден.

Повярвай ми, дори и да не ги виждаш с просто око, те са там.

Това предпазва от възпаляване и запушване на порите и пази кожата от появата на акне и бръчки.

Чистото лице позволява на кожата да приеме всички необходими полезни подхранващи за кожата вещества от кремове които нанасяш, и ще им позволи да те дарят със своят магически подмладяващ ефект.

Хидратиране на Кожата

Хидратирането на кожата е много важно не само за да запазиш кожата си млада но и за цялостното ти здраве.

Тялото ти се състои от около 70% вода.

Както всеки друг орган в тялото ти, тъканта на кожата се състои от много видове клетки, всички от които се нуждаят от достатъчно количество вода, за да функционират правилно.

Кожата изпълнява много важни за нас функции, като елиминиране на токсини, регулиране на температурата, и служи като една защитна бариера, за да ни пази от навлизане в тялото на вредни микроорганизми и дразнители от околната среда.

Една кожа, която не е добре хидратирана, ще се съсухри ще се състари по-бързо.

Сухата кожа е по-малко издръжлива, което отслабва защитната бариера.

Това води до реакции като зачервяване, сърбежи, и състаряване.

Сухата, дехидратирана кожа е доста по-податлива на бръчки и фини линии поради свиването на клетките в горният и слой.

Сухите люспести клетки на повърхността не отразяват светлината както трябва, което също прави кожата да изглежда суха, груба и нездравословна.

Когато кожата ти е добре хидратирана, е по-стегната, по-плътна, по-млада и по-еластична.

Начин N2 – Подмладяващи Кожата Натурални Кремове

Използването на добри подмладяващи кожата продукти които съдържат полезни съставки като ретиноиди и колаген са твоето тайно оръжие, за да запазиш кожата си млада.

Ретиноидът (или ретинолът) произлиза от витамин А, който има много силни свойства против стареене.

Той помага за намаляване на бръчките и фините линии и засилва производството на колаген.

На пазара има доста продукти със ретинол но трябва да внимаваш те да са натурални и със точното количество колаген.

Ако е прекалено малко няма да има същият ефект и ако е прекалено много, може да е твърде силен и да ти даде някои нежелани странични ефекти.

Ето в тази статия ще намериш най добрите подмладяващи кремове които аз и всички мои приятелки използваме за да поддържаме кожата си млада.

Начин N3 – Ексфолиране на Кожата

Угасналата и суха кожа, е резултат от мъртви кожни клетки, натрупани върху повърхността на кожата ти.

Ако не ексфолираш кожата си правилно, почти със сигурност ще се състари и ще те направи да изглеждаш по-възрастна, отколкото всъщност си.

Ексфолирането ще освободи повърхността на кожата ти от това натрупване на мъртви кожни клетки.

Ексфолирането пречиства кожата, и и позволява да „диша“ по-добре, което я запазва по-млада..

Ексфолирането повишава кислорода и циркулацията в кожата, което и придава здравина и еластичност, което от своя страна прави лицето гладко и копринено.

Заглажда кожата и я прави по-нежна, тъй като елиминира горния слой на старите кожни клетки.

Така кожата става все по-гладка защото премахва мъртвия слой на повърхността и помага на новите клетки да се възстановят по-бързо.

Ако искаш да научиш точно как да си ексфолираш кожата правилно влез ето тук в тази статия, там съм описала всичко което трябва да знаеш за ексфолирането.  


Никой не Вярва, че Павлина е на 60 години

“Колегите ми от Работата Бяха Шокирани от Резултатите Ми“

Кликни Тук, за да Разбереш Повече


Начин N4 – Подмладяващи Кожата Хранителни Добавки

Някои хранителни добавки са изключително ефективни за запазване на кожата млада. 

Докато кремовете и козметичните продукти действат на повърхноста на кожата, хранителните добавки се поемат орално и подобряват кожата и всички органи като ги поправят отвътре.

Ето няколко добавки които са доказани че запазват кожата млада:

Коензим Q-10

Наричан още CoQ10, това е едно антиоксидантно съединение, което организмът естествено произвежда, за да превърне храната в енергия – учените са установили че CoQ10 запазва кожата млада и намаля бръчките и подобрява тена на кожата.

Например едно медицинско проучване от 2018 г. публикувано в списанието Frontiers in Physiology, е установило, че добавките от CoQ10 предпазват от увеличаване на оксидативния стрес (което представлява увреждане на тъканите и клетките, причинено от околната среда).

Друго проучване, публикувано в BioJournals, което е наблюдавало 33 възрастни да приемат дневна добавка от CoQ10 в продължение на 12 седмици (или 50 mg или 150 mg), са установили че това е довело до значително намаляване на бръчките и подобряване на гладкостта на кожата.

Витамин C

Всеки опира до витамин С заради способностите му да предпазва от настинка и грип, но този мощен антиоксидант може също да запази кожата млада.

Понякога наричан аскорбинова киселина, този витамин стимулира производството на колаген, което от своя страна помага против бръчките и намаля фините линии, които може да са предизвикани от замърсената околната среда, и прекомерното излагане на слънце и топлина.

На възрастните жени се препоръчва да консумират поне 75 mg до 2 000 mg витамин С всеки ден ако искат да си запазят кожата млада.

Колагенни Пептиди

В протеиновия колаген има две аминокиселини – пролин и глицин, които са от съществено значение за формирането и възстановяването на ставите, костите, мускулите и сухожилията.

Но те също така помагат на кожата да се запази млада.

Изследване, публикувано в Skin Pharmacology and Physiology, оценява ефектите на колагеновите пептиди върху кожата на близо 70 жени и открива, че тези, които консумират между 2 и 5 грама колаген за четири или осем седмици, показват значително подобрение на еластичността на кожата в сравнение с тези, които са вземали плацебо.

Тялото има способността да преработва до 30 грама протеин на всеки няколко часа, така че е препоръително по една супена лъжица колаген на прах в пюре, кафе или супа.

Съвет N5 – Правилно хранене

Може би си чувала една поговорка която гласи: „Ти си онова което ядеш.“

Всеки залък от храната която влиза във твоят организъм, се приема, преработва и се превръща във твоите кости, мускули, органи и разбира се – кожа…

Само си помисли каква кожа ще получиш ако се храниш само със нездравословни храни като сладкиши от бяла захар, полуфабрикати или застояли пържени храни.

За да си запзаиш кожата млада, ти трябва да поемаш само храни заредени с антиоксиданти, здравословни мазнини, вода и основни хранителни вещества, които тялото ти да обработи, да захрани, и да подмлади най-големия си орган – кожата.

Ето няколко от най-добрите храни които запазват кожата млада:

Риба

Мастните риби, като сьомга, скумрия и херинга, са отлични храни за запзването на младата кожа.

Те са богати източници на омега-3 мастни киселини, които са важни за поддържането на младоста и здравето на кожата.

Авокадо

Авокадото е с високо съдържание на здравословни мазнини.

Тези мазнини улесняват много функции в тялото ти, включително здравето на кожата.

Получаването на достатъчно от тези мазнини е от съществено значение, за да се поддържа кожата изпъната и млада.

Орехи

Орехите имат много характеристики, които ги правят отлична храна за здрава и млада кожа.

Те са добър източник на незаменими мастни киселини като омега 3 и 6 – мазнини, които тялото ти не може да си направи само, и които са съществени за кожата.

Те са доста по-богати на мастни киселини като омега-3, и омега-6 от повечето други ядки.

Слънчоглед

Като цяло ядките и семената са добри източници на подсилващи и подмладяващи кожата хранителни вещества.

Слънчогледовите семки са отличен пример.

Моркови, спанак и сладки картофи

Бета каротинът е хранително вещество, което се намира във зеленчуци като моркови, спанак и сладки картофи и също някои плодове като портокалите.

Каротеноиди като бета каротин помагат да запазването и поддържането на кожата млада и здрава, и също действа като естествен слънцезащитен крем.

Сладките картофи са отличен източник на бета каротин – една порция (100-грама) печен сладък картоф съдържа достатъчно бета каротин, който осигурява повече от шест пъти от дневната доза на витамин А който също е изключително важен за младоста и гладкоста на кожата.

Recent Content