6 Могъщи Метода за Изглаждане на Бръчките на Челото


Ако търсиш отговор на въпроса как да си изгладя бръчките на лицето, значи това може би ще е една от най важните статии които някога ще прочетеш.

Ето защо:

Тук ще ти покажа 5 сигурни начина които аз и хиляди мои читателки използваме за да си изгладим бръчките на челото.

Бръчките на челото са доста често срещан проблем сред жените, особено след 40те, и са доста трудни за изглаждане.

Това е така защото бръчките на челото се появяват не само заради възрастта и заради намаляване на производството на колаген и еластин във кожата с годините, прекомерното излагане на слънце, постоянното втренчване в екрани, стреса, и замърсената околната среда, но също така и заради честите, повтарящи се изражения на лицето (което както много много специалисти твърдят е една от главните причини за появата на бръчки особено на челото).Възможно ли е да се Изгладят Бръчките на Лицето?

Да. Аз съм го направила, стотици от моите читателки са го направили, а и много спецалисти го потвръждават, така че и ти също ще можеш да го направиш.

В повечето случаи, ако бръчките не са много надълбоко набраздени в кожата, ти ще можеш да ги изгладиш.

Добре е да знаеш че колкото по-рано започнеш да се занимаваш със бръчките ти, толкова по-добър ще бъде резултата.

Но на каквато и да е възраст не е прекалено късно.

Както казва една мъдра китайска поговорка: Най добрият момент за да засееш едно дърво е преди двайсет години. Но вторият най добър момент е сега!

Започни да го правиш сега ако все още не си започнала. Никога не е късно.

Със методите които съм ти изброила по-долу ще получиш смайващи резултати.

Ето и 6те Метода за Изглаждане на Бръчките на Челото

Метод N1 – Използвай Кремове с Ретинол.

Ретинолът стимулира колагена, и така помага на кожата да устои на бръчките.

Със един добър крем с ретинол ще отнеме около три месеца, докато видиш задоволителни резултати – докато изглаждането на бръчките на челото да бъде осъществено.

Но не много жени знаят че ретинолът може да направи кожата чувствителна, така че е важно да я хидратираш и да си слагаш един добър натурален слънцезащитен крем, когато използваш продукти с ретинол.

Другото важно нещо е че бременните жени или онези които кърмят, трябва да го избягват напълно, тъй като може да бъде вреден за детето.

За онези които търсят една натурална алтернатива, аз предлагам масло от шипка. То е на растителна основа, и съдържа антиоксиданти и витамин А (Който е най-чистата форма на ретинол).

За мен един от най добрите кремове с ретинол и витамини и оксиданти е крема на L’evrance Cosmetics Този крем съдържа една изумителна анти-ейдж формула, наречена SILKIE SKIN™.

Формулата SILKIE SKIN™ заглажда кожата и сваля 15 години от лицето почти мигновено, без грим, болезнени ботокс инджексии… рисковани и скъпи лифтинги или опасни операции.

Съдържа повече от 65 напълно натурални възстановяващи и подмладяващи кожата съставки, включително всички необходими аминокиселини, мазнини и масла (като масо от шеа), витамини А, Е, C и др, ключови минерали, микроелементи, редки защитни антиоксидантни екстракти, фосфолипиди, електролити, ретиноиди, пептиди, нуклеинови и хилауронови киселини, богати на хранителни вещества водорасли ензими и коензими.

Научи повече за този крем тук

Метод N2 – Използвай Лепенки Против Мръщене

Лепенките против мръщене (Мръщенки както аз ги наричам) са един от любимите продукти на дерматолозите – Те са твърди лепенки, които държат кожата на място, за да се предотврати набръчкването, докато спиш.

Мускулите на лицето не могат да се движат под лепенките, като те предпазват да не се мръщиш или да се изразяваш, докато спиш или по всяко време на деня ако ги носиш.

Хартиените лепенки позволяват на кожата да диша, насърчавайки възстановяването на кожата.

Може и да използваш хидратиращ крем преди да наложиш лепенките, но ги сложи след като си се уверила че първо се е абсорбирал добре в кожата.

Мръщенките са едно чудесно допълнение към твоята терапия за изглаждане на бръчките на челото.

Метод N3 – Прилагай Витамин С и Слънцезащитен Крем Всяка Сутрин

Прекаленото излагане на слънце играе основна роля в това дали кожата ти ще изглежда по-млада или по-състарена.

В това число и кожата на челото.

Колкото повече излагаш лицето си на слънце, толкова по-суха, по-увиснала и по-набръчкана ще ти става кожата.

Имай на предвид че слънцето е много полезно за кожата и за здравето като цяло защото дава видамин Д, който е абсолютно жизненоважен за всеки човек.

Но, ако си излагаш кожата прекалено много на слънце особено в неподходящите часове тя ще се състари.

Аз съм описала повече за това ето тук в тази статия.

Поради това е много важно да използваш продукти в рутината си, с които да се предпазиш от вредните ефекти на слънцето.

Ето защо, винаги трябва да прилагаш витамин С и  слънцезащитен крем със защита от поне SPF 30, за да засилиш производството на колаген, който да се бори с уврежданията на свободните радикали, да предпази кожата от вредните ултравиолетвои лъчи, и са спомогне за предодвратяването на появата на тъмни петна, и да те предпази от вредните ефекти на слънчевите лъчи.

За допълнителна защита срещу бръчки, също така е добре да се носят и слънчеви очила, когато си навън, защото те предпазват от прекаленото примигване и намръщане, което потенциално може да причини линии и бръчки по челото.

Метод N4 – Ползвай Продукти с Хиалуронова Киселина

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачно, лепкаво вещество, което се произвежда естествено от тялото ти.

Най-големи количества от нея се намират в кожата, съединителните тъкани и очите.

Основната и функция е да задържа вода, за да поддържа тъканите ти добре смазани и хидратирани.

Хиалуроновата киселина е една от най-добрите съставки за грижа за кожата, благодарение на способността си да задъдържа 1000 пъти повече вода от собственото си тегло.

Хиалуроновата киселина има най-различни приложения. Много хора я приемат като добавка, но тя се използва и в серуми, капки за очи и инжекции.

Въпреки че хиалуроновата киселина е едно изумително вещество от гледна точка на хидратацията, тя е също така чудесна и за минимизиране на появата на фини линии и бръчки по челото, благодарение на своите запълващи способности.

Метод N5 – Увеличи Разтежа на Кожните ти Клетки с Пептиди

Пептидите са протеини, които стимулират растежа на нови клетки и улесняват клетъчната циркулация, докато спиш.

Те също така стимулират производството на колаген, който е отговорен за здравината и гъвкавостта на кожата.

Пептидните серуми и кремове, като L’evrance Supreme Intensive Repair Lift, спомагат за насърчаване на производството на колаген и еластин, като същевременно засилват хидратацията на кожата като цяло.

Молекулите на колагена всъщност са твърде големи, за да се абсорбират през кожата, поради което аз препоръчвам на моите читателки да ядат богат на колаген костен бульон или да приемат добавки с колаген.

Но пептидите могат да се абсорбират в кожата, където могат да бъдат използвани от тялото. Включването на пептиди в терапията ти има много ползи за борбата против бръчките и грижа за кожата като цяло.


Никой не Вярва, че Павлина е на 60 години

“Колегите ми от Работата Бяха Шокирани от Резултатите Ми“

Кликни Тук, за да Разбереш Повече


Метод N6 – Изглади  Бръчките на Челото със Упражнения за Лице

Правенето на някои упражнения за лице ще ти помогне да намалиш и да изгладиш бръчкирте на челото.

Точно както тренирането на мускулите на тялото изглеждат по гладки и здрави, така и тренираното лице може да стане по тонизирано и по-гладко.

Аз практикувам упражнения за лице от много години и съм ги преподавала на много жени по света и знам от собствен опит че са изключително ефективни ако се правят правилно.

Като извършваш лицевите упражнения постоянно, ти насърчаваш циркулацията на кръвта към различните зони на лицето, като по този начин насърчаваш снабдяването с кислород в мускулите и кожата.

Тези упражнения заздравяват мускулите на челото което го стяга и заглажда.

Редовните лицеви упражнения улесняват снабдяването на клетките на кожата ти с хранителни вещества, което стимулира възстановяването на кожните клетки и предотвратяването на нови бръчки.

Ползите от упражненията за лице са:

Укрепват, стягат и тонизират кожата на лицето

Намаляват и премахват бръчките

Предодвратяват появата на нови бръчки

Извайват лицето и му предават по-младежки вид

Освобождават всякакво напрежение от лицето и врата

Следвай стъпките от видеото по долу:

Упражнение N1

Мин 1:08

Сложи си ръката върху челото и я притисни нежно.

Мусклите на челото наречени фронталис задържат много напрежение и се използват често за мърдането на веждите нагоре и надолу което предизвиква появата на хоризонталните бръчки. 

Това упражнение ти помага да се изразаяваш повече с очите отколкото с челото.

Притисни си челото с ръката и се опитай се да си отвоприш очите колкото се може по широко, и забележи дали веждите ти се повдигат.

Ако се повдигат притисни нежно с ръката за да задържиш челото възможно най-неподвижно.

Само се концентрирай във разширяването на очите без да си повдигаш веждите.

Мин 2:40

Повтори отново, но този път погледни на ляво и надясно и нагоре и надолу без да си мърдаш мускулите на челото.

Практикувай това упражнение всеки ден.

Упражнение N2

Мин 4:15

Масажирай с пръсти от центъра към страните.

Не е нужно да натискаш много, просто чувствай как този масаж ти засилва циркулацията и ти заглажда бръчките на челото.

Сега опитай същото упражнение но със юмруци. Добре ще е да правиш този масаж и другият по долу със твоя любим крем или серум.

Упражнение N3

Мин 6:30

Заглаждане със пръсти нагоре.

Това упражнение заглажда вертикалните бръчки на челото между веждите.

Можеш да правиш това движение около 60 пъти.

Recent Content