5 Бързи Начина Да Изгладиш Бръчките Около Устата


Ако търсиш отговор на въпроса как да си изгладя бръчките около устата, значи това може би ще е най важната статия която някога ще прочетеш…

Ето защо:

Зоната около устата е едно от първите места, където може да се развият бръчки.

Част от това се дължи на тънкостта на кожата в тази зона, която съдържа по-малко колаген в сравнение с други области на лицето и на тялото.

Кожата започва да произвежда приблизително 1% по-малко колаген всяка година, след като навършиш 20 години.

Но за зоната на устата това се ускорява поради факта че кожата там е по тънка и по-уязвима.

Освен колаген, има и доста други прични които причиняват процеса на стареене на кожата особено около устата, като загуба на еластин и гликозаминогликани (GAG), които допринасят съответно за еластичността и хидратацията на кожата.

Също така съществуват и външни фактори, които могат да увеличат риска от преждевременни бръчки около устата.

Те са външни влияния, които ускоряват процеса на застаряване на кожата

Някои от тях са:

• Дехидратация

• Неприродосъобразно  хранене

• Пушене

• Стрес

• Увреждане на кожата от слънцето

Видове бръчки около устата

Естетицистите често наричат бръчките около устата – периорални бръчки. Това е общ термин, който описва линии, които се развиват около областта на устните.

Но също така има и по-специфични подвидове бръчки около устата, за които ще е добре да знаеш ако искаш да разбереш как може да ги премахнеш по-бързо.

Бръчки на Усмивката

Известни още като линии на смеха, бръчките на усмивката са бръчките, които се появяват по страните на устата.

Известни също като назолабиални бръчки, линиите на усмивката стават по-забележими, когато се смееш или се усмихваш.

Ако искаш пълен урок за това как да премахнеш специално назолабиалните бръчки тогава кликни тук. (Отваря се на нов прозорец, така че после се върни да си довършиш тази статия)

Марионетни Бръчки

Това са друг вид бръчки, които се развиват с възрастта. Те се развиват вертикално от устата до брадичката, което може да създаде увиснала кожа и състарен външен вид.

Устни Бръчки 

Има и бръчки, които засягат само областта на устните. Известни също като вертикални линии на устните или бръчки на пушача, тези бръчки на устните, се развиват по горната устна, както и навсякъде директно върху самите устни.

Ето 5 от Най Бързите и Сигурни Метода Да Изгладиш Бръчките Около Устата

Метод N1 За Премахване На Бръчките Около Устата – Кремове Против Бръчки

Този метод е изключително ефективен не само за премахване на бръчките около устата но за каквито и да било бръчки по лицето и врата.

Всички жени които искат да изглеждат по-млади и красиви използват ефективни кремове против бръчки.

Лошата новина е че съществуват стотици хиляди видове кремове, и е доста трудно за една жена да си избере точно подходящият крем който ще я подмлади и ще я избави от бръчките около устата по-бързо и по-ефективно.

Но това не се отнася за теб понеже аз съм ти приготвила няколко съвета чрез които ще можеш да избереш перфиктиния крем против бръчки който ще ти премахне не само бръчките около устата но и по цялото лице.

Истината е че повече от 90% от всички кремове против бръчки които се продават без значение дали е в аптеки или в интернет днес не действат така както твърдят техните продавачи.

И това е така защото те не съдържат подходящите съставки против стареене.

Една от най ефективните съставки която ще ти помогне да се избавиш от бръчките около устата е ретинола.

Тази анти ейдж съставка е изключително ефективна и помага не само за премахването на бръчките около устата но също така стяга кожата  подобрява цвета и, и предпазва от  вредни вещества като свободните радикали.

Свободните радикали са вредни молекули, които застаряват клетките, и причиняват преждевременно набръчкване и съсухрена кожа.

Но дори и да откриеш някои кремове които казват че имат ретинол, не всички от тях съдържат ретинол който да е истински и да е ефективен.

Най-добре кремът който си избереш да съдържа естествен ретинол който е минимум  0,5 процента.

Другите ефективни и полезни съставки в кремовете за премахване на бръчките около устата и по лицето са пептидите антиоксидантите.

Тези съставки са изключително важни за премахването на признаците на стареене на кожата.

Те бързо възобновяват клетките и по този начин изглаждат и стягат набръчканата и увиснала кожа по лицето.

Антиоксидантите като витамините С и Е са друга изключително важна съставка която ще ти помогне да се отървеш от назолабиалните бръчки и ще те предпази от тяхната по-нататъшна поява.

Тези типове витамини се съдържат само във добрите кремове против бръчки. Те не само че помагат за изглаждането на бръчките около устата и по цялото лице но и предпазват от появявата на нови.

Също така ще е много добре ако избираш кремове против бръчки които да съдържат и антиоксиданти, понеже те също са много ефективни за борбата срещу свободните радикали които както вече казах увреждат и състаряват кожата.

Ето тук в тази статия съм сравнила някои от любимите ми кремове против бръчки. Ще бъде хубаво да я прочетеш ако искаш да разбереш повече затова как да си избираш най-ефективните кремове.

Отваря се на нов прозорец и после се върни за да си довършиш тази статия тук.

По принцип един от моите любими подмладяващи кремове е кремът против бръчки на L’evrance Cosmetics.

Аз ползвам този крем от доста години и го препоръчвам на всички мои роднини и приятелки които също го ползват за намаляване на бръчките около устата и по лицето и са изключително доволни от него.

Той съдържа една чудесна формула против бръчки, наречена SILKIE SKIN™.

Формулата SILKIE SKIN™ заглажда кожата и сваля 15 години от лицето почти мигновено, без грим, болезнени ботокс инджексии… рисковани и скъпи лифтинги или опасни операции.

Тя съдържа повече от 65 напълно натурални възстановяващи и подмладяващи кожата съставки, включително всички необходими аминокиселини, мазнини и масла (като масо от шеа), витамини А, Е, C и др, ключови минерали, микроелементи, редки защитни антиоксидантни екстракти, фосфолипиди, електролити, ретиноиди, пептиди, нуклеинови и хилауронови киселини, богати на хранителни вещества водорасли ензими и коензими.

Можеш да го намериш в България ето тук на тази страница

Но ако все пак държиш да разгледаш и за други кремове можеш да прочетеш статията по-горе, за която ти споменах преди малко.

Метод N2 За Премахване На Бръчките Около Устата – Упражнения за Изглаждане на Бръчките

Упражненията за  изглаждане на бръчките около устата са специален вид упражнения за лицето, които, тонизират и стягат кожата чрез упражняване на мускулите на лицето.

Лицето има мускули, точно както тялото. И ако тези мускули не се тонизират и упражняват, водят до увисване и бръчки около устата и по цялото лице.

Всички имаме тези малки, деликатни мускули в лицата си, за които може би дори не се и замисляме.

Вземи например зоната около устата:

Около устата има над 10 мускула, които постоянно се присвиват, усмихват и изразяват.

Ето 3 лесни но изключително ефективни упражнения за изглаждане на бръките около устата:

(Можеш да следваш видеото по-долу, аз ще опиша как се правят упражненията на Български тук и ще посоча кое на коя минута е)

Упражнение за премахване на бръчките около устата N1

(Мин 1,30 от видеото)

Свий си устните и ги притисни една към друга. Започни да се обръщаш наляво и надясно за да може да опънеш кожата около устата и гушата.

Това упражнение увеличава притока на кръв към кожата и мускулите и така заздравява и възстановява клетките и увиличава естествения колаген, което премахва бръчките около устата.

Прави го около 3-5 минути на ден за оптимални резултати.

Упражнение за премахване на бръчките около устата N2

(Мин 2,30 от видеото)

Масаж около устата.

Започни да триеш със двата пръста назолабиалните линии които слизат от базата на носа до ъглите на устните. Също така трий и масажирай около и под устата.

Това упражнение стимулира мускулите около устата и производството на колаген и еластин които са от съществено значение за премахването както и за предпазването от всякакви линии и бръчки около устата.

Прави го около 3-5 минути на ден за оптимални резултати.

Упражнение за премахване на бръчките около устата N3

(Мин 3,48 от видеото)

Триене на бузите и зоната около устата с езика от отвътре. Това упражнение ще ти изпъне и заглади кожата и ще намали линиите и бръчките ако го правиш редовно.

Прави го около 3-5 минути на ден за оптимални резултати.

Упражнение за премахване на бръчките около устата N4

(Мин 4,47 от видеото)

Пощивания.

Това упражнение ще ти даде розов блясък на лицето и ще стимулира здравинара на кожата.


Никой не Вярва, че Павлина е на 60 години

“Колегите ми от Работата Бяха Шокирани от Резултатите Ми“

Кликни Тук, за да Разбереш Повече


Метод N3 За Изглаждане На Бръчките Около Устата – Микро Иглички

Микроигличките, често наричани дермаролер или индукция на колаген, е козметична процедура, при която едно валяче със хиляди малки иглички се прекарва през в повърхността на кожата чрез едно малко устройство (валяче). Виж снимката по-долу:

Дермаролера действа чрез създаване на микроскопични рани, които стимулират производството на колаген и еластин.

Ако си една от моите хиляди читателки, може би вече знаеш че колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, и който предотвратява преждевременното стареене и подмладява кожата, понеже е отговорен за задържането на съединителната тъкан като кожата, мускулите, сухожилията, хрущялите и костите.

Този прекрасен протеин е едно от главните съствки което ни поддържа да изглеждаме млади и прекрасни.

За съжаление, производството на колаген се забавя с около 1% годишно след 20-годишна възраст, което се превежда с една дума – стареене.

Въпреки че за някои жени дермаролинга може да изглежда малко страшен, всъщност той се счита за една минимално инвазивна процедура с малко или никакви болка.

Процесът на възстановяване обаче зависи до голяма степен от дължината на използваните игли.

Очевидно е, че колкото по-дълги са иглите, толкова по-дълбока е раната – а това означава и по-дълго време за възстановяване.

Дермаролера насърчава производството на колаген и еластин, като по този начин намлява и премахва бръчките не само около устата но и навсякъде където се използва.

Recent Content