7 Бързи Начина Да Премахнеш Бръчките по Деколтето


Ако си като една от моите хиляди клиентки които идват при мен всекидневно за да им помогна да премахнат бръчките и да изглеждат по млади и красиви и искаш да знаеш отговора на въпроса: как да премахнем бръчки по деколтето, това може би ще една от най важните статии които някога ще прочетеш.

Ето защо;

Във тази статия не само че ще ти покажа защо се появяват бръчките по декоплтето и как да ги предодвратиш, но и ще ти покажа 8 метода с които да ги премахнеш.

Деколтето е зоната под врата и между гърдите. Въпреки че често тази зона се пренебрегва, в действителност тя се нуждае от допълнителна ежедневна грижа и внимание.

Това е така, защото кожата на твоето деколте е по-тънка и има по-малко маслени жлези, отколкото кожата на други области на тялото, така че е по-вероятно да се изсуши и да се набръчка поради липсата на естествена хидратация – което означава, че бръчките могат лесно да се образуват.

За съжаление кожата по деколтето може да разкрие възрастта на една жена толкова лесно, колкото и лицето и ръцете и.

Грижата на кожата по зоната на деколтето е често пренебрегната от жените които идват при мен, но тя е изключително важна за външния вид на една жена която иска да изглежда млада и красива, и определя около 70% от решението на мъжа дали тя ще му изглежда привлекателна или състарена.

Затова ако искаш да си възвърнеш чара и младостта, трябва да започнеш да се грижиш не само за лицето но и за деколтето ти, докато бръчките не са се вкоренили прекалено надълбоко и да е станало прекалено късно или вече доста тудно за да се избавиш от тях.

Но не се безпокой, винаги и ма решение за всичко и ето:    

7 Причини и Решения За Премахване На Бръчките По Деколтето

Ето главните прични за бръчките по деколтето и техните решения:

Изтъняването на кожата с възраста и многократното и прегъване са двете най-големи причини за бръчките по деколтето.

Другите прични като прекомерното излагане на слънчевите лъчи също са огромни.

С течение на времето, колагенът се разгражда от слънчевата светлина и се уврежда заради свободните радикали, което причинява кожата на тялото и на лицето да изтънее и да се набръчка още повече.

Освен това, докато се движим, кожата се сгъва, което създава бръчки.

Дори и докато спиш по корем или настрани, води до сгъване на кожата (особено ако имаш по-големи гърди).

Ако не вземеш мерки навреме, тези бръчки по деколтето както и на лицето ще станат още по-дълбоки с времето и ще бъде по-трудно да ги премахнеш.

Аз лично прилагам, следните решения върху себе си за да се предпазя и да премахвам бръките по моето деколте, и също така давам тези решения и методи на всичките мои читателки и приятелки.

1. Прекомерно Излагане на Слънчевите Ултравиолетови Лъчи

Докато жените са доста постоянни и внимателни с прилагането на козметични продукти и слънцезащитни кремове, те често пренебрегват деколтето.

Ако оставиш шията и деколтето си изложени и незащитени от слънцето, това ще предизвика преждевременни бръчки.

Една от основните причини за състаряването на кожата и в това число появата на бръчки по деколтето, са ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Можеш да прочетеш още за това как слънцето ти уврежда кожата ето тук на тази страница

За да предодвратиш и да премахнеш бръчките по деколтето ти, аз ти препоръчвам да не излизаш на пряко слънце особено между 11ч сутринта и 5ч следобед, и да се мажеш със натурален слънцезащитен крем.

2. Внимавай Как и Колко Време Използваш Твоят Компютър или Телефон

Това е нещо ново, но този феномен бързо набира сила и влияние върху появата на бръчки по врата и по деколтето.

Учени от Националният Здравен Институт във САЩ са доказали че все по-голям брой млади пациенти получават бръчки по врата и деколтето, поради ефекта на наведена глава, която приемат, когато използват компютъра или смартфона си.

Затова за да намалиш или премахнеш бръчките по деколтето стой по малко наведена над компютъра или телефона си.

3. Използвай Кремове или Серуми с Витамин C

Много научни изследвания са показали че трапиите против бръчки със кремове или серуми които съдържат висока концетрация на витамин С са изключително ефективни, като балансират тена на кожата, намаляват хиперпигментацията и намаляват признаците на стареене.

Витамин С е антиоксидант. Това означава, че намалява състаряването на кожата като унищожава свободните радикали които са много вредни за кожата и за здравето като цяло.

Свободните радикали са елементи, които причиняват възпаление.

Според Института Линус Полинг в Орегонския държавен университет някои от подмладяващите ефекти които антиоксидантите, които витамин С оказват върху кожата, включват:

• Предодвратяват преждевременната смърт на кожните клетки

• Намаляват отделянето на цитокини, които са възпалителни съединения

• Намаляват набръчкването на кожата в резултат на излагане на ултравиолетова (UV) светлина

Затова си слагай твоят слънцезащитния крем и отделно от това се мажи със крем или серум който е богат на витамин С.

Това не само че ще те защити от набръчкващото въздействи от слънцето но и ще ти помогне да премахнеш бръчките по деколтето.

4. Спри Цигарите

Тютюнопушенето е една от най-главните причини за състаряването на кожата.

Тютюневият дим уврежда колагена, а никотинът води до свиването на кръвоносните съдове, което прави кожата да получава по-малко кислород и да изглежда по-стара и по-набръчкана.

Научно изследване от 2013г. което е било проведено върху идентични близнаци, е установило, че онези, които са пушили цигари, са имали значително повече бръчки от техните близнаци, които не са пушили.

Дори и в момента да пушиш, това не е фатално защото едно научно изследване от 2010г. е установило, че в момента в който се откажеш от тютюнопушенето, само за няколко седмици кожата ти ще се подмлади и ти ще изглеждаш до 13 години по-млада.

Ако в момента пушиш, говори с твоят лекар да ти предложи някоя добра програма за отказване от тютюнопушенето, и да можеш да ги откажеш по-бързо и по-лесно.

Отказването на цигарите ще бъде едно от най полезните неща които можеш да направиш за премахването на бръчките по деколтето.

5. Опитай със Подлънки Против Бръчки по Деколтето

Подобно на маските за лицето, съществуват подплънки или подложки, които можеш да закупиш, които са специално направени да премахват бръчките по деколтето.

Познавам доста жени на които такива подплънки са им подействали, като са им подобрили вида на кожата и са им намалили и премахнали бръчките и на фините линии от деколтето.  

Много от подплънките които се продават са направени от 100% силикон, което спомага за извличане на полезната хидратация от долния слой на кожата, като по този начин намаля и премахва съществуващите бръчки от деколтето.

6. Използвай Хидратиращи Кремове

Използвай добрите хидратиращи кремове или кремовете против бръчки както тези тук, които съдържат активни хидратиращи съставки и подобряват тена на кожата, и премахват бръчките.

Трябва да имаш предвид че фективността на такива кремове продукти зависи от това дали активните съставки са натурални или не.

Ако използваш кремове които съдържат изкуствени химични съединения, те могат да ти навредят повече на кожата отколкото да ти помогнат да се отървеш от бръчките било то от деколтето или от лицето.

Ето в тази статия съм изброила няколко химични съставки които трябва да внимаваш да не са във твоите кремове които използваш. Намират се под точка 2 – Хидратирай кожата отвътре и отвън.

7. Нанасяй Кремове с Ретиноиди

Ретиноидите са съставки на базата на витамин А.

Ретиноидите са едни от най-използваните и изследвани съставки против бръчки и е доказано че могат да намалят фините линии и бръчките по деколтето и по лицето.

Retin-A, е бил първият продукт с ретиноиди и е бил използван като терапия за акне през 70-те години, но по-късно изследователите откриват, че той също може да лекува изгорена и набръчкана от слънцето кожа, намалява пигментацията и ускорява регенерирането на нови кожни клетки.

Ретиноидите премахват фините линии и бръчките, като увеличават производството на колаген.

Те също така стимулират производството на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява тена и цвета и.

Допълнителни предимства включват избледняване на възрастовите петна и омекотяване на грубата кожа.

Но тъй като ретиноидите могат да причинят сухота и дразнене на кожата, аз често препоръчвам на моите читателки да ги използват всеки ден само в началото и след това постепенно да пристъпят само до нощни приложения.

Ако използваш кремове с ретиноиди задължително използвай слънцезащитен крем през деня, защото ретиноидите повишават чувствителността на кожата към слънчевата светлина.

В крайна сметка кожата на деколтето не е много по-различна от кожата на лицето, шията и тялото, но пък е доста чувствителна и реагира на подобни подмладяващи терапии.

Избягвай да използваш дразнителни продукти в тази област, които могат да възпалят тази деликатна кожа.

Продукти като кремове които съдържат големи количества от гликолова киселина и избягвай използването на силни почистващи препарати, и ненатурални сапуни и шампоани.

Тези продукти могат да нарушат естествените масла и хидратори на кожата и да раздразнят тъканите, което води до суха кожа, и само засилва появата на бръчки по деколтето.

Избягвай да затискаш деколтето ти с ръце или мишници – като да си кръстосваш плътно ръцете докато спиш.

Избягвай да спиш по корем или настрани и да носиш стегнати сутиени или да правиш лицеви опори.

Аз ти препоръчвам освен да използваш кремове с ретинол (Дериват на витамин А, който насърчава производство на колаген), също така да използваш кремове с пептиди и антиоксиданти като витамин С и Е и съставки, които хидратират на кожата на деколтето ти, като хиалуронова киселина и хепарин сулфат.

Всичките тези съставки са само една малка част от една нова подмладяваща формула против бръчки която аз ползвам наречена: SILKIE SKIN™

Формулата SILKIE SKIN™ заглажда кожата и сваля 15 години от лицето и деколтето почти мигновено, без грим, болезнени ботокс инджексии… рисковани и скъпи лифтинги или опасни операции.

Можеш да намериш крема тук

Recent Content