Как Да Се Гримираш на 60 и да Изглеждаш Като Звезда


Ако искате да разберете как да се гримираме на 60 за да изглеждате по млади и красиви, тогава това ще е една от най важните статии които някога ще прочетете.

Ето защо:

Тук ще ти покажа 7 важни съвета за гриминаране на 60 години, (става също и за 50, 70 и даже повече години) и също така ще ти покажа някои грешки които жените на 60 правят когато се гримират, и затова не могат да постигнат желаният резултат към който се стремят.

Спомням си когато бях по млада, почти не ми трябваше да се гримирам, само със малко руж, фон дьо тен и малко очна линя вече бях красавица, но със годнините, това вече не беше достатъчно.

Аз знаех че трябва да се науча да се гримирам както е подходящо за възраста ми, ако исках да продължа да изглеждам млада и красива.

Благодарение на моята кариера като модна журналистка, аз можах да работя, да се запозная и да се науча да се гримирам от много талантливи гримьорки и козметички, и днес ще ти кажа 7 важни съвета за да можеш и ти да знаеш как да се гримираш на 60 и да изглеждаш по по млада, елегантна и желана.

Ако си на 50, 60 или 70 години, и все още не знаеш да се гримираш добре, не се притеснявай. Вината не е твоя.

Като жена, майка и съпруга и аз знам колко е трудно да отделиш време и средства, за да знаеш всичко необходимо за една жена да изглежда и да се чувства винаги млада и красива.

Аз съм затова тук, за да помогна.Съвет N1

Почистване, хидратиране и ексфолиране 

Не много жени над 60 го знаят това, и още по-малко го правят, но за да ти излезе грима сполучлив и да ти направи лицето по-свежо и привлекателно, търябва да  спазваш следната специална рутина за грижа за кожата която аз наричам ПХЕ – Което означава: Почистване, хидратиране и ексфолиране 

Това е една съществена стратегия за постигане на една по-гладка и по-стегната кожа, която ще действа като една солидна база на грима който ще приложиш за да иизглеждаш по-свежа и разкрасена.

Ето тук и тук можеш да прочетеш повече за това как да си поддържаш кожата млада, стегната и красива:

Най Правилният Начин Да Ексфолираме Кожата Си

5 Хитри Начина да си Запазиш Кожата Млада до Дълбока Старост

Преди да нанесеш грима, се намажи със един хидратиращ, лек кем върху чистата ти кожа.

Тежките хидратиращи кремове просто не са съвместими с грима.

Според професионалистите, хидратиращият крем против бръчки L’evrance Face Regenerating Cream – SILKIE SKIN FORMULA™ постига правилния баланс между хидратирането, подхранването и подмладяването на кожата, без странични ефекти.

След като хидратиращият крем попие, можеш да се заемеш със зоните на фини линии и суха кожа като нанесеш един бързо попиващ основен цвят, като Insta-Grip Jelly Face Primer на Dermablend.  

Съвет N2

Изравни тона на кожата

Ако все още не си си намалила бръчките със някоя подмладяваща процедура като тези тук няма да можеш да ги скриеш напълно със грим, така че не се опитвай, защото само ще привлечеш повече внимание към тях.

За да изравниш тона на кожата, аз ти предлагам да използваш една влажна гъбичка или четка за фондация, за да нанесеш една истинска , хидратираща основа, като формулата на Etherealist на Kevyn Auction, така че лицето ти да не изглежда като нахлепано.  

След това използвай един силен, но лек кремов коректор, който се разтваря лесно.

За очите се концентрирай върху зоната под очите и вътрешните ъгли, за да противодействаш ефективно на тъмните кръгове.

Полезна статия: 12 Бързи и Сигурни Начина за Премахване на Сенките Под Очите

Повечето жени над 50 развиват тъмни кръгове във вътрешния ъгъл на очите си, за разлика от външните ъгли, където развиват линии и бръчки заради години на усмихвате и гримаси.

Съвет N3

Стопли цвета на кожата

(Колкото по-топъл цвят толкова по младолика ще изглеждаш, това важи също и за цвета на косата. Виж тази статия тук)

Когато избираме нюанс на фон дьо тен или коректор, ние сме склонни да потърсим точно съвпадение за нашата кожа, но за да изглеждаш по-добре аз ти предлагам да избереш малко по-топли цветове, за да не ти изглежда лицето като измито.

Ако фон дьо тена съвпадна прекалено, може да те състари.

И в този случай е особено важно да се разшири обхвата отвъд лицето ти.

След като свършиш със лицето, вземи една четка за фондация и нанеси много леко около врата, за да не изглежда очевидно.

След това нанеси бронзант – и не само за бузите. Аз го препоръчвам за всяка жена над 50 години, защото затопля цвета на кожата което я прави да изглежда по-млада по естествен начин.

Аз използвам Serge Lutens Complexion Perfector под скулите, надолу по страните на носа, през челото и под челюстната линия за една по дълбока руменина.

Съвет N4

Скулптурирай и повдигни леко

Да се усмихваш, докато нанасятеж руж, е една отдавнащна универсална, изпитана техника, но тя вече не е толкова ефективна, когато си над 50.

Вместо да го нанасям върху ябълките на бузите, аз обичам да нанасям ружа в горната част на скулата и след това да го смесвам навътре.

За да изглежда по добре ружа трябва да се подчертава нагоре.

Що се отнася до нюансите, аз предпочитам приглушени розови нюанси като MAC’s Powder Blush in Prism.

Използвам го още от преди 25г.

За допълнително въздействие след това аз наслоявам първо с една кремна формула, като Stila Convertible Color, и след това завършвам с пудра.

Съвет N5

Подчертай очите

За да изглеждаш по-привлекателна и по-шик ще трябва да си направиш очите да изглеждат възможно най-големи, защото е това е по-подмладяващо.

Първата стъпка? Извий си миглите с помощта на къдрица за мигли, започвайки от  корените им.

На следващо място, трябва да избереш правилната спирала за очи.

Много жени на 50 и 60 не знаят следното което ще ти кажа и затова грима им не изглежда както трябва:

Има много удебеляващи миглите формули, които обаче за съжаление не действат на възрастни жени, чиито мигли са станали по-тънки и чупливи.

Когато не са подходящи за такива мигли, те започват да се слепват и няма нищо по състаряващо, отколкото едни слепнати мигли върху очите на една жена на 60 години (или над 50).

В момента за моите приятелки, читателки и клиентки аз препоръчвам Long-wearing Inimitable Mascara на Chanel

Защото тя има една гъвкава удължена четка и съдържа провитамин В5, и нейната формула, подхранва космите, като същевременно осигурява естествена дефиниция, което е моята любима комбинация когатоработя с клиентки на моятя възраст.

Ето още един мит който трябва да знаеш ако искаш да можеш да се гримираш сполучливо на 60 години:

Едно време се говореше че по възрастните дами трябва да използват само кафява очна линия, но това не е вярно. Жените на 60 години могат спокойно да използват и черна.

Трябва да създадеш контраст между цвета на очите и очната линия.

Кафявото може да те накара да изглеждаш уморена, ако не е подходящото кафяво.

Според мен никоя жена на 60 няма да сбърка със Le Crayon Khôl на Lancôme – Черно кафе. Абсолютно всяка жена може над 50 да го използва!

Съвет N6

Полеко с веждите

Първо, съсредоточи се върху това веждите ти да изглеждат по естествен начин.

Стреми се да запазиш всяко косъмче на веждите, което имаш, затова вместо да ги мъкнеш, подстрижи ги.

Аз използвам две невероятни формули за растеж като Revitabrow и Revitalash.

За да ги очертая аз нанасям молив за вежди Troy Suratt’s Expressioniste Brow Pencil, но го правя все едно е ги гладя с перце.

Това е напълно е достатъчно за ирисуване на вждите тук-там, без да ги прави да изглеждт прекалено изкуствени.


Никой не Вярва, че Павлина е на 60 години

“Колегите ми от Работата Бяха Шокирани от Резултатите Ми“

Кликни Тук, за да Разбереш Повече


Съвет N6

Балансирай устните

С остаряването устните могат да станат асиметрични и може да те направят да изглеждаш по-стара.

Можете да балансираш устата, като използваш молив за устни в нюанс със цвета на устните.

Формулата на молива трябва да е толкова мека, че в момента, в който докосне кожата, да се плъзга.

Любимият ми молив за това е NARS Velvet Matte Lip Pencils. Според мен и според много други специалисти този молив е най-добрия в това отношение.

За да създадеш симетрия, ти препоръчвам да изрисуваш четири отделни щриха, като винаги започваш от всеки от четирите външни ъгъла на устните и рисуваш към центъра им.

По този начин устните ти ще бъдат по-балансирани.

Нанеси червилото по същия начин, след което използваш четка за устни, за да разсееш леко краищата за по-мек вид.

Ето едно добро видео за това как да се гримираш над 60, за съжаление засега нямам време да го преведа, но може би ще го направя занапред ако имам време.

Recent Content