7 Бързи Начина да се Отървем от Торбичките Под Очите


Ако търсиш отговор на въпроса как да се отървем от торбичките под очите, значи си на правилното място, защото тук ще ти покажа най 7те най ефикасни и бързи начина да го направиш.

Преди да започнем със няколко от най ефиксните начини за премахване на торбичките под очите, нека да разгледаме:

Какво Предизвиква Появата на Торбички под Очите?

С течение на времето, кожата започва да губи колаген и да изтънява, така че независимо от това какъв тип кожа имаш или колко добри навици за грижа на кожата поддържаш, рано или късно всяка от нас неизбежно ще трябва да се сблъска със проблеми като появата на линии, бръчки или торбички под очите.

Ето Няколко От Главните Причини За Появата На Торбички Под Очите:

Прекомерното излагане на слънчевите лъчи

Както вече съм споменавала много пъти във моят блог и бюлетин за красота, и съм казвала на много от моите клиентки, едно от най често срещаните прични, за появата на бръчки под очите,за която за съжаление не много жени знаят, е прекомерното излагане на слънце ососбено във неподходящите часове през деня.

Агресивните ултравиолетови лъчи ускоряват процеса на разграждане на колагена, така че едно от първите и най-добрите методи за да се отървеш от торбичките под очите е изграждането на един постоянен навик за предпаване на кожата от прекомерното излагане преките слънчеви лъчи (особено по обедните летни часове) и прилагане на естествени слънцезащитни кремове и носенето на специални слънчеви очила.  

Прекомерното използване на сол в храната

Солта съдържа натрий, и прекомерното натрупване на този елемент в тялото кара кожата ти да задържа вода.

Тази вода която се задържа в тялото причниява подпухналост на кожта особено на кожата на лицето.

И тъй като по принцип кожата под зоната на очите е по-тънка и деликатна, то тя е със доста по-висок риск за подпухналост.

Алергични реакции

Алергичните симптоми водят до запушването на синусите и капилярите под очите, което прави кожата там да се подува, разширява и потъмнява, създавайки торбички и подпухналост.

Проблеми със щитовидната жлеза

Ако имаш проблеми със щитовидната жлеза, това ще насърчава задържането на течности и увисването на кожата особено под очите, създавайки торбички.

Липсата на сън

Лишаването от сън води до избледняване на кожата.

Това кара кръвоносните съдове под кожата да станат по-видими, придавайки вид на торбички и тъмни кръгове под очите.

Препорчъва се най-малко от седем до осем часа сън на вечер за да се отървеш от торбичките под очите и за да имаш една по гладка и по-здрава кожа.

Генетика

Освен гореизброените причини за появата на торбички под очите, те също могат да бъдат и генетични.

Едно научно изследване от 2015г, публикувано в бразилското медицинско списание Anais Brasileiros de Dermatologia, е изследвало някои фактори, допринасящи за риска и обема на торбичките под очите и е установило, че генетичният е най-важният фактор.

Генетиката може да определи две главни прични, които допринасят за появата на торбички под очите:

Нивата на колаген и производството на меланин.

Колагенът е протеин в тялото, който помага за поддържане на еластичността на кожата и намалява появата на бръчки и торбички под очите.

Меланинът предизвиква тъмнокафяви и черни пигменти в кожата.

Това явление се нарича “генетична хиперпигментация” но въпреки това може да бъде премахнато.

Тютюнопушенето и консумацията на алкохол

Тютюнопушенето и алкохола увеличават появата на торбички под очите чрез дехидратиране на кожата.

Пиенето на алкохол води до разширяване на кръвоносните съдове под очите, което прави торбичките под очите да изглеждат още по-обемисти.

Алкохолът също така води до безсъние, което, както вече казах ускорява появата на торбички под очите.

Въглеродният окис в цигарите лишава кожата от кислород, което я подпухва и я потъмнява, особено в зоната под очите, където кожата е по-тънка.

Тютюнопушенето ускорява стареенето на кожата, като разгражда колагена.

Така, вече разгледахме няколко от най често срещаните причини за появата на торбички под очите, нека сега да видим:

7 Бързи и Ефикасни Начина Да Се Отървем От Торбичките Под Очите:

1. Студен компрес

Ако търсиш един бърз и ефикасен начин да се отървеш или поне да намалиш торбичките под очите, това ще бъде един добър избор.

Охлаждането на зоната под очите намалява възпалението и подуването чрез намаляне на притока на кръв.

Можеш даползваш различни типове студени компреси като: Лед, торбички със замразени зеленчуци, охладени резенчета от краставица или даже две охладени лъжици, върху зоната под очите за няколко минути.

2. Резенчета от Краставица

Всички сме виждали как жени използват резенчета с краставици върху очите си по реклами или по филмите – но дали наистина действат, особено за премахване на торбичките под очите?

В действителност, краставиците имат изсветляващи и стягащи кожата свойства, така че това е един естествен и ефективен начин за да се отървеш от торбичките под очите.

Прилагай този метод като по два пъти на ден, нарежеш една прясна краставица на дебели резенчета и след това ги поставиш в хладилника да се охладят за 30 минути.

След това ги постави върху очите си за 10 минути.

 И накрая си изплакни очите със хладка (да не е гореща) вода.

3. Сок от Краставица и Лимон

Освен метода с краставицата по-горе, за премахване на торбичките под очите, опитай този метод:

Смеси равни части от сок от краставица и лимон и след това го нанеси върху торбичките под очите със един памучен тампон.

(Само моля внимавай да НЕ вкараш лимонов сок в окото ти!) Повярвай ми изобщо не е е приятно.

Остави разтвора върху кожата ти за 15тина минути и след това изплакни с хладка вода.

4. Розова Вода

Едно от безбройните предимства да живеем във нашата красива родина България, е че тук се произвежда най чистата и добра розова вода.

Българските рози се славят със своята неземна красота, аромат и полезни свойства из целият свят

Българската розова вода, не само че просто ухае фантастично – но тя също освежава и подмладява кожата.

Подобно на краставицата, тя е стягаща, и тонизираща.

За да нанесеш розовата вода под очите, накисни две парченца памук за почистване на грим в розова вода за няколко минути и след това остави напоените тампони върху клепачите ти за около 15 минути два пъти дневно, но така че да покриват и зоната под очите.

5. Домати

Следващият начин да се отървем от торбичките под очите са доматите.

Доматите са със високо съдържание на ликопен, вещество, което е изключително полезно за сърдечно-съдовата система, за зрението и за здравето на кожата като цяло.

Ликопенът запазава и помага за създаването на по-гладка и еластична кожа, което е доста ефективно за премахване на торбичките под очите.

За да извлечеш подмладяващите ползи от ликопена в доматите, което ще ти помогне да се отървеш от торбичките под очите, смеси равни части от доматен и лимонов сок и след това напои два памучни тампони за лице с него, и го нанеси върху зоната под очите.

(Отново, МОЛЯ, не позволявай на нито една капчица от тази смес от домати и лимон да попадне в очите ти.)

Остави този разтвор за 10 минути там и след това изплакни с хладка вода.

Прави това два пъти дневно за по-бързи резултати.

Има и още един много добър начин да се отървеш от торбичките под очите с домати, и това е да смесиш доматен сок със лимонов сок, да добавиш вътре листа от мента, и да го пиеш ежедневно.

Тази смес не само че ще те отърве от торбичките под очите но и също ще ти помогне за заглаждане на кожата на тялото, за премагхване на бръчките от лицето и за подобряване на здравето ти като цяло.

6. Масло или Крем със Витамин Е

Научно доказано е че витамин Е е хидратира обилно кожата, което намалява бръчките, и прави кожата по-гладка и по млада.

Мощните антиоксидантни свойства правят маслото от витамин Е е едно изключително ефективно средство в борбата срещу свободните радикали.

Вече съм обяснила какво са свободните радикали и как влияят негативно на кожата във други статии на моят блог но ще го направя накратко и тук:

Когато свободните радикали влязат в контакт с незащитена кожа, крадат електрони от кожата, атакувайки здрави клетки в стремежа си да станат стабилни.

Тази кражба причинява увреждане на кожата под формата на слънчеви петна, бръчки неравен тен и т.н.т.

Маслото или кремовете с витамин Е предпазват от увреждането от ултравиолетовите лъчи, като същевременно предодвратява появата на хиперпигментация, бръчки и подпухналост в областа под очите.

За да се отървеш от торбичките под очите, всяка вечер преди лягане нанеси едно ефективно натурално масло или един ефективен натурален крем против бръчки (като някои от тези кремове тук) със витамин Е, , върху зоната под очите, като внимателно масажираш кожата.

Остави го да попие добре и на сутринта си изплакни лицето с хладка вода.

7. Йога за Лице

Аз съм говорила много пъти за ползите от упражненията за лице като йога за лицето във други мои статии като тази тук, но по същество йога за лице е изключително полезна особено за онези жени, които искат да се отърват от тъмните кръгове и торбичките под очите.

Ето 3 ефективни йога упражнения за премахване на торбичките под очите:

(Моля виж видеото по-долу. Аз харесвам Даниеле Колинс и често я давам за пример на моите читателки и клиентки.)

1. (Минута 1.45 от видеото) Със безименният пръст започни да правиш кръгов масаж около очите, като задържаш за малко в точката между носа и очите както го показва на видеото.

Можеш да направиш около 50 повторения от това упражнение.

2. (Минута 3.20 от видеото) Със показалеца масажирай нежно в посока от вътрешният ъгъл на окото до лимфната точка на ушите както го покава тя.

Не натискай прекалено, така че да дърпаш кожта, просто плъзгай със нежно и плавно масажиране.

Можеш да направиш около 50 повторения от това упражнение.

3. (Минута 4.10) Сложи си дланта на челото за да предодвратиш набръкване на челото докато правиш това упражнение.

Започни да си отваряш очите колкото се може по широко, като се се стремиш да не си повдигаш веждите.

Опитай се да го правиш само със мускулите на очите, без да си помагаш с веждите или да повдигаш челото.

След това започни да поглеждаш нагоре и надолу.

След това започни да поглеждаш в наляво и надясно.

След това спри и със широко отворени очи се фокусирай в точката пред теб, отпусни си ръката и си затвори очите.

Почуствай как торбичките под очите ти изчезват и как кожата по лицето ти е става все по-гладка и по-стегната.

Дишай спокойно през носа докато правиш тези упражнения.

Recent Content