Кожата на Лицето ми Увисна, Как да си я Стегна? (3 Бързи Метода)


Ако кожата на лицето ти е увиснала и търсиш бързо решение на въпроса: как да си стегна лицето или как да си опъна кожата на лицето, тогава ще е добре да прочетеш тази статия.

Ето защо:

Тук съм събрала няколко от най-ефикасните методи за опъване на кожата на лицето, които аз и много мои клиентки и читателки ползваме за да си поддържаме контура на лицето стегнато и опънато, без значение на колко години сме.

И ако останеш с мен до края, ти не само че ще ги научиш и ти, но и ще разбереш няколко тайни метода които ще можеш да ползваш за да се разкрасиш и подмладиш даже още по-бързо и по-лесно.

Но преди да запона да отгварям на въпросите които те вълнуват като; как да опъна кожата на лицето, защо кожата на лицето ми увисна кой крем за стягане на контура на лицето е най добър или кой е най-добрият крем за увиснали бузи, нека първо да разберем:

Защо Кожата на Лицето Увисва?

Понеже когато разберем причината за увисналата кожа на лицето ще ни бъде много по лесно и бързо да разберем кой метод да приложим за най-бързото решение на проблема.

Прична N1: Загуба на Колаген: Основната съставка на младата кожа

Колагенът и еластинът формират основата на младата и еластична кожа.

Те поддържат и свързват кожата, позволявайки й да остане еластична, гладка и стегната.

Лошото е че производството на колаген и еластин започват да намалят дрсатично с възрастта.

А и неправилините навици на живот, плюс прекомерното излагане на слънце във някои часове на денят, състаряват кожата още повече, което в крайна сметка води до нейното увисване.

Аз съм го казвала много пъти колко са вредни UV (ултравиолетовите) лъчи на слънцето и как увреждат кожните клетки и разрушават еластичността на кожата.

И колко е важно да ползваш кремове за лице, които не само че са ефикасни, но и предпазват от застаряващите ултравиолетови лъчи на слънцето.

Със напредването на възрастта, особено след 40те колагенът започва да се разгражда с бързи темпове и да не се възстановява толкова бързо както когато си на 20.

И това се превръща във една от главните причини кожата да започне да увисва и да се набръчква.

Причнина N2: Загуба на Обем на Кожата

Освен забавянето на производството на колаген, загубата на обем в кожата и лицевите тъкани играе голяма роля в причиняването на увисването на кожата на лицето.

Тъй като загубата на обем настъпва заедно с намаляването на колагена и еластина, кожата бива изправена пред едно предизвикателство, с което не може да се справи сама.

Свиването на кожата е един естествен процес в живота, който се случва докато растем или отслабваме.

За съжаление, загубата на колаген, съчетана със загубата на обем, често затруднява кожата да реагира правилно, причинявайки увисването и.

Изтънялата кожа, загубата на мазнини по лицето и общия обем води до дълбоки гънки и отпусната кожа, която не може да се възстанови и стегне сама.

За щастие ти ще можеш да използваш методите за стягане на кожата на лицето които съм ти приготвила по-долу.

Причина N3: Гравитацията и Заслабването На Мускулите на лицето

С течение на времето ефектите на гравитацията която дърпа кожата надолу 24 часа в денонощието и 365 дни в годината, играят една много главна роля в увисването на кожата.

На всичкото отгоре заслабването на мускулите на лицето което се съчетава със загубата на колаген, еластин и обем в тялото, влошава увисването на кожата, особено когато човек не се грижи правилно за нея и не полага никакви мерки за да спре или поне да забави тези причини както ще направим ние тук.

Как Да Опънем Кожата На Лицето? Ето 3 Лесни и Бързи Метода

Метод N1: Кремoве За Стягане Кожата На Лицето

Има много видове кремове днес на пазара но има два основни типа кремове против стареене които са най ефективни против бръчки и които действат за стягане на кожата на лицето:

И те са антиоксиданти и клетъчни регулатори.

1. Антиоксиданти кремове

Антиоксидантите кремове са богати на витамини С, В и Е.

Те действат, като защитават кожата срещу оксидативният стрес и най-вече служат за предотвратяване на бръчки, вместо да стягат отпуснатата кожа.

Но има някои доказателства от доверени източници като този тук, които доказват, че антиоксидантните съставки намаляват възпалението на кожата, което я прави по-гладка и стегната.

2. Клетъчни регулатори

Клетъчните регулатори са стягащи кремове и кремове против бръчки, които съдържат подмладяващи и стягащи кожата съставки като витамини, пептиди и ретиноли.

Този са моят любим тип кремове.

Тези съставки имат за цел да стимулират производството на колаген в кожата, поради което са способни, опънат кожата на лицето и да предодвратят стареенето за доста години.

Ретинолът (витамин А) е най-често използваната съставка в ефективните кремове против стареене.

Но третиноинът, за който не много хора знаят е една друга форма на витамин А, която е даже още по-ефективната съставка, която наистина стяга кожата на врата и лицето.

От 1984 г. насам многобройни проучвания показват, че третиноинът може да стяга кожата на лицето увеличава производството на колаген в кожата, което я опъва и стяга контура на лицето даже още по-бързо.

Един от моите любими кремове който съдържа всички необходими съставки за стягане на кожата на лицето, е L’evrance Supreme Correction Lift.

Можеш да научиш повече за него ето тук

Метод N2: Лицеви Упражнения За Стягане на Кожата на Лицето

Лицевите упражнения или както някои ги наричат: йога за лице, включват специфични лицеви упражнения и масажи, насочени към лицето, които не само че укрепват, стягат и подмладяват кожата на лицето но и подобряват психичното здраве укрепват мускулите на лицето, облекчават напрежението, повишават кръвообращението и намаляват подпухналостта.

Ето 5 лицеви упражнения, които ще опънат кожата на лицето ти, особено ако ги комбинираш със един добър стягащ кожата крем.

Ще намериш всичките тези упражнения във видеото по-долу.

Даниеле Колинс е една от любимите ми учителки по лицеви упражнения и аз знам че ще ти хареса и на теб, защото нейните лицеви упражнения наистина действат за стягане на кожата на лицето.

1. Първото упражнение се нарича целуни небето.

Наклони си врата назад и започни да целуваш въздуха.

Почуствай как действа стягащо особено в зоната под брадичката.

2. Второто упражнение се нарича заглаждаштата усмивка.

Сложи си показалеца на брадичката, усмихни се и увий усните си около зъбите.

Започни да загребваш със челюста като си накланяш главата назад и обратно за да засилиш стягащият ефект.

3. Следващото упражнение се нарича врата на лебеда.

Обърни се с врата настрани и задръж.

Почуствай как външната страна на врата и лицето се стягат.

След това обърни от другия край.

4. Четвъртото упражнение се нарича жирафа.

Сложи си ръцете върху долната част на шията точно над ключицата.

Издърпай долната устна напред и си наклони главата назад.

Задръж тази поза за две дълбоки вдишвания.

5. Петото упражнение е масаж на врата.

Започни да пощипваш кожата на врата.

Това упражнение може да изглежда малко странно, но е доста ефективно за произвеждането на колаген и еластин в кожата което стяга и заглажда кожата.  

Метод N3:  Хранителни Добавки с Колаген

Тъй като, както казах преди малко със възрастта производството на колаген в кожата зпочва да се забавя драстично, добавките с колаген могат да помогнат за увеличаването на неговото естественото производство в организма.

Добрите добавки с колаген могат да помогнат за стягането и опъването на кожата, като осигуряват на кожата една от основните и съставки.

А именно колагена.

Научни изследвания са показали, че някои колагенови пептиди са в състояние да поддържат еластичността и дермалната плътност на кожата.

Как?

Чрез така наречените хидролизирани колагенови пептиди, които спомагат за насърчаването на естественото производство на колаген и други молекули, изграждащи кожата, като еластин и фибрилин.

Клиничните проучвания са доказали че, че при редовната употреба, някои добри хранителни добавки с колаген, могат да поддържат нивата на хидратация на кожата, което е много важно ако искаш да си стегнеш кожата на лицето.

Метод N4: (Бонус Метод) Лицев Масаж  

Както споменах по-горе, кожата започва да увисва поради загуба на еластичност.

Има някои масажи, които са изключително ефективни за възстановяване на еластичността и за стягане на кожата, особено ако го правиш със продукти, които съдържат подхранващи естествени съставки като бадемово масло, масло от семена от нар, масло от манго, топено масло, масло от кокум и други подхранващи етерични и носещи масла.

Един добър лицев масаж гарантира, че тези съставки се абсорбират напълно от кожата което я стяга и опъва.

Той също така засилва кръвообращението, което ускорява процеса на възстановяване на тъканите.

За жените особено за онези над 40 години е важно да се прави масаж на лицето поне веднъж месечно.

Идеално би било два пъти месечно.

Но ето нещо изключително важно, което не много хора знаят:

Ако го правиш по-често, може да доведе до увреждане на кожата.

След 40, кожата не само че може да започне да увисва, но и има тенденция да става по-суха.

Поради увеличаване на сухотата, започват да се появяват линии, бръчки и кожата започва да увисва, особено близо до очите и челюстта.

Изборът на идеално масло за лице и тяло е много важен за да може масажа да е максимално ефективен за стягането на кожата на лицето.

Както споменах по-горе, следните съставки са чудесни за стягане и опъване на кожата на лицето и ако се ползват правилно могат да направят чудеса като предодвратят признаците на стареене:

1. Бадемово масло

2. Масло от нар

3. Топено масло

4. Кокумово масло

5. Масло от манго


Полезни ключови думи:

как да си стегна лицето

как да опъна кожата на лицето

кожата на лицето ми увисна

крем за стягане контура на лицето

крем за увиснали бузи

Recent Content