Не Прави Лазерно Подмладяване Преди да Прочетеш Това


Kакво е моето мнение за лазерното подмладяване? През последните няколко години все повече мои клиентки и читателки ме питат този въпрос.

Затова реших да напиша тази статия и да споделя всичко онова, което аз знам за лазерното подмладяване, включително и ползите и страничните ефекти от него, цени, за колко време трае ефекта му и колко пъти трябва да го правиш за да видиш задоволителни резултати.

Но преди да започнем с лазерното подмладяване, позволи ми да ти кажа нещо, което надявам се че ще ти пъде полезно, не само във сферата на подмладяването на кожата, но и в живота ти като цяло.

През моята 25 годишна кариера като моден журнлист съм видяла много жени, особено над 50, които са се отчаяни от липсата на резултат от всякакви подмладващи процедури и което ги кара да решат да се насочат към някои подмлаяващи процедури лазерното подмладяване като си мислят че това е пнацеята или последният им шанс за да запазят младостта си.

Но моят съвет към тях е малко по-различен от онова, което очакват да чуят и често не им се харесва.

Аз винаги съм казвала че отчаянието води до прибързаност а прибързаноста води до грешки.

И понякога тези грешки могат да бъдат поправени доста трудно, ако не невъзможно, особено що се отнася до грижата за нашата кожа, който между другото е един от най чувствителните, големи, деликатни и важни органи в тялото.

Затова моляте преди да вземеш каквото и да е прибързано решение, спри за момент и се информирай добре.

Не случайно аз съм изписала толкова много статии тук в моят блог, където можеш да научиш безброй полезни съвети за разкрасяване и подмладяване.

Аз ще изброя няколко от най-важните такива съвети малко по-долу в тази статия.

И аз знам че ти ще ги разпознаеш, когато ги видиш.

Ако е така проследи линковете към които ще те изпратя от там.

После ще ми благодариш 😉

Така, сега нека да започнем със лазерното подмладяване.

Какво е Лазерно Подмладяване?

Лазерното подмладяване или също така т.н.р. лазерен ресърфинг е процедура за подмладяване на кожата, която използва лазер за възвръщане на младежкият вид на кожата, която е била увредена от слънцето, има белези, наранявания или други по-незначителни дефекти по лицето.

В последните години използването на лазерното подмладяване също така нашумя като една процедура за подмладяване на лицето, подобряване на тена на кожата, намаляването на бръчките и появата на линии около очите, устата и бузите.

Лазерното подмладяване се прави главно с два вида лазер:

Аблативни и Неаблативни Лазери

Аблативен лазер

Този тип лазерно подмладяване премахва тънките слоеве на кожата.

Тъй като външният слой на кожата ти заздравява, и в последствие се заменя със нов млад и гладък слой, затова кожата ти след време става гладка и стегната.

Аблативните лазерни подмладавания могат да постигнат доста бързи и добри резултати и повечето жени са доволни само след една процедура.

Аблативните лечения действат бързо, но пък за сметка на това изискват един по-дълъг период на възстановяване, плюс това имат риск от странични ефекти, за които ще говорим по-долу.

Неаблативен лазер

Този тип лазер стимулира растежа на колаген и стяга подлежащата кожа.

Неаблативните лазери подобряват тена и текстурата на кожата, като използват интензивна импулсна светлина, за да стимулират растежа на нова кожа.

Много жени предпочитат този тип лазерно подмладяване, тъй като то не изисква необходимостта от отстраняване на някакъв слой кожа.

Неаблативните лазери са по-малко инвазивни, но пък за сметка на това са по-малко ефективни, което означава, че може да се наложи да се подложиш на доста такива процедури, за да постигнеш желаните си резултати.

Важно е също да се отбележи, че тази процедура не може да премахне излишната или увиснала кожа, за разлика от това което твърдят някои специалисти.  

Как Точно Действа Лазерното Подмладяване?

В процедурите на лазерно ресърфиране се използва един интенцивен лъч от светлинна енергия, насочен към определени области от кожата, които ти искаш да подмладиш или да поправиш.

Този лазерен лъч премахва външния слой на кожата (епидермиса) и в същото време загрява подлежащата кожа (дермата), което стимулитра разтежа на колагеновите влакна.

Тази специална лазерна светлина минимизира старчески петна, белези, и гънки като премахва горния слой на кожата.

В резултат на това тялото ти подобрява производството на колаген и еластин, и така неприятните несъвършенства по кожата ти започват да избледняват.

Така умътвялата и увиснала кожа се стяга и се съживява.   

Колко Дълго Траят Резултатите От Лазерното Подмладяване На Кожата?

Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора.

Някои жени, които се подлагат на процедури за лазерно подмладяване на кожата, могат да забележат резултати почти мигновено.

Но дори и да не видиш незабавно подобрение, ако процедурата е била направена правилно, и в зависимост от това кой тип лазерно лечение си избрала, можеш да видиш разлика в рамките на няколко седмици.

След това първоначалните ти резултати ще продължат да се подобряват през цялата година.

Има жени, които се наслаждават на копринено-гладка кожа, между три и пет години, но само след едно правилно професионално използване на лазерната терапия.

Но не винаги резултатите са такива.

Подобни резултати са възможни само ако се грижиш внимателно за кожата и тялото си.

Има няколко начина да гарантираш, че ще се радваш на една по-млада и здрава кожа възможно най-дълго.

Аз ще се опитам да обобщя най-важните начини тук, но ще бъде най-добре да прочетеш повече по тази деликатна тема тук из моят блог.

Най-важната стъпка, която можеш да предприемеш за да си запазиш кожата по-здрава и млада след всяка процедура (не само с лазер) е да се предпазиш от прекомерното излагане на слънце.

Това може да удължи резултатите ти от лазерното подмладяване с още цели две години.

Не е нужно да избягваш слънцето изцяло, а да се осигуриш, че носиш един слънцезащитен (и по възможност подмладавящ крем) с висок SPF (Sun Protection Factor) дори и в облачни дни.  

Това ще защити кожата ти от по-нататъшно увреждане и състаряване.

Ако се налага да се излагаш на ултравиолетовите лъчи за няколко часа, може също да носиш шапка или да използваш чадър, за да запазиш кожата в безопасност.

Можеш да прочетеш повече за вредите от ултравиолетоивите лъчи и как да се предпазиш от тях тук

Втората стъпка е да поддържаш кожата си обилно хидратирана.

Можеш да прочетеш повече за ползите от хидратацията на кожата и най-добрите начини да я поддържаш по-млада ето тук

Третата стъпка е ексфолирането на кожата

Можеш да прочетеш повече за подмладяващите ползи от ексфолирането и най-добрите начини да се ескфолираш ето тук

Следващата стъпка за да поддържаш тялото и кожата си млада и здрава, не само след лазерното подмладяване, но и по принцип са упражненията.

Можеш да прочетеш повече за ползите от упражненията и най-добрите упражнения за по-младо тяло и кожа ето тук

Следващото е поддържането на една здравословна и подмладяваща диета.

Може да прочетеш повече за ползите от правилното хранене, особено след 50 и най-добрите подмладяващи храни ето тук

Колко Често Трябва Да Си Правя Лазерно Подмладяване На Кожата?

Колко сесии ще ти трябват зависи най-вече от състоянието на кожата ти и това, което се надяваш да постигнеш.

Тъй като заздравяването на кожата може да отнеме до един месец, жените, които се нуждаят от множество сесии, обикновено ограничават процедурите си до веднъж на всеки четири седмици.

Ако обаче си се грижила добре за кожата си през по-голямата част от живота си, чрез съветите, които ти показах по горе, може да се нуждаеш само от една процедура, за да се подмладиш.

Но ако не, не се безпокой, можеш да започнеш да се грижиш правилно за кожата си сега!

Никога не е късно.

Мога Ли Да Комбинирам Процедурите на Лазерно Подмладяване с Други Козметични Процедури?

Да.

В зависимост от твоите индивидуални козметични цели, има няколко процедури, които можеш да си направиш в комбинация с лазерното подмладяване.

Например, отделно от подмадяващите съвети, които ти дадох по-горе, можеш да си направиш и терапия с дермални филъри, и така ще се справиш напълно със всякакава загуба на обем в областта на лицето ти.

Можеш да прочетеш повече за дермафилърите ето тук

Също така можеш да прилагаш и терапии с ретиноиди върху кожата ти, за да запазиш резултатите от лазерната терапия за по-дълго време.

Лазерно Подмладяване Странични Ефекти

Първото нещо, което искам да подчертая е никога да не приемаш, че някой, който работи с лазер, непременно е един обучен професионалист.

В днешно време, границите между глезотиите, естетиката и медицинските процедури стават все по-размити.

А и непоследователното законодателство в България само задълбочава проблема.

Да, в повечето спа центрове предпочитат техните естетици да имат известно ниво на обучение, но законът не го изисква.

Колкото и магически да изглеждат, лазерите не са играчки.

Нещото, което прави лазерите толкова мощни и също толкова опасни, е, че малките колебания в начина на манипулиране на светлината и топлината – и точната дължина на вълната и енергията – могат да бъдат разликата между осигуряването на перфектна кожа и катастрофално изгаряне и хипер или хипопигментация.

Аз самата познавам жени, които са претърпяли такава участ.

Така че, ако ако търсиш специалист, е много важно първо да намериш един истински сертифициран пластичен хирург или дерматолог със значителен опит във лазерното подмладване.

По-голямата част от усложненията се случват в ръцете на хора, които не са дерма или пластични хирурзи.

Ето няколко от страничните ефекти които за съжаление могат да се получат при процедури с лазерно подмладяване:

Аблативният лазер може да причини различни странични ефекти, включително:

• Зачервяване, подуване и сърбеж, зачервяване.

Зачервяването може да бъде силно и може да продължи няколко месеца.

• Влошаването на съществуващо по-рано състояние на кожата, като розацея.

• Акне.

Прилагането на неподходяши кремове и превръзки върху лицето ти след процедурата може да влоши акнето или да доведе до временно развитие на малки бели подутини (милиуми) върху третираната кожа.

• Инфекции.

Аблативният лазер може да доведе до бактериална, вирусна или гъбична инфекция.

Най-честата инфекция е на херпесния вирус – вирусът, който причинява херпес.

В повечето случаи херпесният вирус вече присъства, но е в латентно състояние в кожата.

• Промени в цвета на кожата.

Аблативният лазерният ресърфеисинг може да направи така че кожата ти да потъмнее повече, отколкото е била преди (хиперпигментация) или да стане по-светла (хипопигментация), няколко седмици след процедутрата на лазерното подмладяване.

Постоянните промени в цвета на кожата са по-чести при хора с по-тъмна кожа.

• Белези.

Аблативният лазер крие лек риск от трайни белези.

• Обръщане на клепачите (ектропион).

Аблативно лазерната процедура, направена близо до долния клепач, може да доведе до извиване на клепача и разкриване на вътрешната повърхност.

Неаблативният лазерен ресърфинг също може да причини странични ефекти, като:

• Инфекции.

Неаблативният лазер може да причини избухване на херпесен вирус.

• Промени в цвета на кожата.

Неаблативният лазер може да доведе до временно потъмняване на третираната кожа, отколкото преди (хиперпигментация).

• Леко подуване и зачервяване.

Подуването и зачервяването обикновено продължават само няколко часа или няколко дни

Лазерно Подмладяване Цени

Лазерното подмлдяване на лицето може да варира от 500 до 600 лв за една процедура

Recent Content