Essentials за пролетния сезон за красота отвътре

Все още е май месец и имаме шанс да направим нещо за организма си. За да поддържаме здраво тялото и духа си очевидно имаме нужда от повече превенция и по-малко, а защо не и никакви агресивни лечения.

Започнах по-съзнателно да се грижа за тялото си едва преди две години, защото стигнах момент, в който просто бях изтощена, не взимах предвид личните си характеристики и смятах, че мога да работя твърде дълго.

Какво правя различно тази през пролет 2017?

Базова грижа за жлъчка, черен дроб и минималното, което можем да направим за да прочистим телата си от паразити – небезизвестната Тройчатка. Комбинация от три основни билки, които подпомагат пречистването от паразити. Паразитни прочиствания е добре да правим поне два пъти годишно и това зависи от състоянието на организма.

Изображение от: http://static.framar.bg

Аз лично пия втора опаковка, започнах я през зимата, направих почивка и продължавам. Също така снабдете и останалите от семейството си, защото паразитните прочиствания са най-успешни паралелно. Цената на опаковката е около 16.00-17.00лв, пият се по две капсули на ден преди хранене. Отделно допълнително добавям карамфил на прах понякога в смутита си, настрърган джинджифил, тиквени семки. Чайове от мащерка и други билки също подпомагат такъв процес.

Сокове и смутита

Плодови и зеленчукови в изобилие! Снабдете се с хубава сокоизтисквачка и/или блендер, ако нямате и започвайте. Използвам Kuivings от две години и съм доволна, защото качеството на сока е най-доброто, което съм оптивала досега. Препоръчителни са цитрусовите сокове, ако имате затормозен черен дроб. Може да се добавя вода, за да се разтворят и да се пият през целия ден

Необходима ни е жива храна – ябълки, нарове, лимони портокали, обилно количество и различни по вид зеленолистни! Изключително лесно е да сложиш шепа спанак, магаданоз, боровинки, банан в блендера. Отнема няколко минути и става още по-добре със семена като чия, лен и други. Зелените смутита (.т.е със зеленолистни) са приоритет пред другите! От време на време може и така: …

Достатъчно количество Жива вода.

Без това не може, ако искаме да работят очистителните процеси. Гореща вода с лимон, чиста вода, вода със зеолит – опциите са много и всичките са добри. Понякога добавям малко ябълков оцет във водата сутрин и усещам резултатите вътрешно.

Водата се пие съзнателно, на малки глъдки, с благодарност и програмирайки я да изчисти клетките. Водата вече знаем, че има памет и ни слуша, тъй че е необходимо да бъде в съзвучие с мислите ни. Можете да видите структурите на водата и как променя формите си под микроскоп след казването на различни думи покрай нея.

Гел-магнезий през кожата

 Гелът не е скъп, намира се в почти всички здравословни магазини и е чудесен! Можете да прочетете за недостига на магнезий и какво причинява той, има редица статии.

Изображение от: bgbilka.com

Препоръчвам да намажете стъплата в комбинация с друго масло (например кокосово), да постоите 30-40 минути и да отмиете. Облекчава и болезнени мускулни зони. Гелът е от 6- 7-10лв и повече в зависимост от опаковката. Когато имаме достатъчно магнезий в тялото се чувстваме спокойни. Магнезият се изчерпва главно благодарение на висок стрес, кофеин, цигари и т.н. Повечето от хората имат сериозен дефицит на магнезий. Добре е да го приемаме през кожата, затова споделих горното.

Незаменимият витамин – B12 

Изображение от: pcosdiva.com

Препоръчва се да се изследваме за недостига му, знам. Имам книгата на Сали Пачолок и Джефри Стюарт у дома „А дали не е B12?“ и реших да приемам витамина самостоятелно, докато се решим да отидем на изследване. Забелязвам за нормализирани енергийни нива, повече работоспособност и много други малки забележими промени. Особено добро въздействие имаше при баща ми, който не е приемал витамини или добавки през живота си. От първите 2-3 дни забеляза повишен тонус и общо съживяване. Тъй че, суплементирайте на своя отговорност, аз скоро ще отида да проверя нивата си на B12, но се възползвам от момента, че сега на проелет черният дроб натрупва полезните вещества за следващите 4 месеца. Препоръчително е да избирате B12 метилколабаламин на капки или подезична формула. Аз използвам последната в момента. Най-подробна информация можете да намерите на сайта svoizbor.com и книгата, която споменах по-горе.

Йонна детоксикация през краката

 

Източник: betterliving.co

Ново за мен от практическа гледна точка, иначе знаех за това още преди 7 години. Кой да отиде да го пробва обаче?! Можете да прочетете за ефекта от процедурите тук. На мен лично ми харесва много и паралелно подпомагам с храненето, плодови и зеленчукови сокове и хранителните добавки. Имам богата история в употреба на антибиотици, лекарства и други такива приятни неща, следователно е и добре да експериментирам с различни методи.

Спирулина 

Лично мое решение е да я приемам в продължение на месец и дапроверя резултата за себе си. Добре е да комбнираме интуиция и разум при избор на такива добавки, аз лично имам дефицит на B-витамините и паралелно с прочистването реших да я приемам. Нямам гадене, повдигане и други симптоми, за които съм чела при други хора, чувствам се чудесно. Знайте, че неща като гъбички, паразизи и т.н. никак не харесват подобни добавки, ама никак! 🙂

Източник: naturya.com

Спирулината често се препоръчва като спомагател при пречиствания от гъбички, при инфекции, при мазен черен дроб, тежки метали и токсичност в организма. Подробно прочетете тук за нея. Който е поел по този път знае, че очистването не става с магическа пръчица и се повтаря периодично. Виждала съм прекрасни резултати при акне, замърсявания, алергии и други. Последно и също толкова важно добавям разходки в природата, да гледаме слънцето и небето по-често и да дишаме дълбоко.

 

Да се разхождаме всеки ден, да стоим под пролетния дъжд… и да се радваме на пролетта! Какво правите вие за организма си на пролет? Споделете ми. Това бяха моите съвсем базови

Comments

comments